engineering-clt

Ontwerp en berekening

/Ontwerp en berekening
Ontwerp en berekening 2018-06-08T22:28:59+00:00

Een duurzaam product verdiend een duurzaam ontwerp

Solid Timber wil graag meedenken in het ontwerp zodat wij niet alleen een duurzaam product leveren maar er ook voor zorgen dat deze duurzaam toegepast wordt. Wij leveren constructieve adviezen, berekeningen en tekeningen voor uw houtconstructies. Daarnaast geven wij bouwkundige adviezen op het gebied van detaillering, isolatie, brand en geluid om te komen tot een duurzaam ontwerp. De jarenlange Nederlandse- en Scandinavische ervaring willen wij benutten tot duurzame perfectie!

Maar wat is duurzame perfectie?

Materiaal
Volgens Solid Timber zit ‘m dat natuurlijk in het te gebruiken materiaal, hout! Het enige hernieuwbare bouwmateriaal wat geen CO2 uitstoot maar opslaat. Van een geplant zaadje, uitgroeiend tot een boom en daar een gebouw van kunnen maken.. dat is voor ons de natuur op z’n best!

Gezondheid
De positieve effecten van een leefomgeving met hout op de gezondheid en welzijn van de mens zijn volop aangetoond. Niet het minst perfectie!

Levensduur
Duurzaamheid is ook levensduur. Een juiste toepassing van een materiaal, een flexibel gebouw wat zich kan aanpassen aan de gebruiker en een kwalitatief product zijn aspecten die de levensduur van een gebouw beïnvloeden.

Bouwproces
Van de eerste schets tot de laatste hamerslag, het gehele bouwproces is van invloed op de kwaliteit van een gebouw. Duurzame perfectie in het bouwproces zit ‘m volgens Solid Timber in de samenwerking tussen alle bouwpartners. De wil om een kwalitatief en duurzaam product neer te willen zitten is essentieel. Solid Timber wil graag met zulke partners samenwerken!