Gelamineerd hout_01_LR
Productie_01_LR
Slide background

Gelamineerd hout

//Gelamineerd hout
Gelamineerd hout 2018-06-08T22:36:58+00:00

Gelamineerd hout

Gelamineerd hout bestaat uit gevingerlaste lamellen van vuren of grenen die worden samengelijmd tot balken van gewenst formaat.

Het natuurlijke constructiemateriaal. Gelamineerd hout wordt ook wel het natuurlijke antwoord op andere constructiematerialen zoals beton en staal genoemd.

Ontwerpvrijheid. Gelamineerd hout heeft een hogere sterkte dan beton en staal in verhouding tot het soortelijk gewicht van het materiaal. Hierdoor is gelamineerd hout een ideaal materiaal voor grote overspanningen en grote vrije ruimten in gebouwen. Daarnaast zijn aanpassingen zoals doorvoeren en uitsparingen eenvoudig te realiseren op de bouwplaats.

Brandveilig. Gelamineerd hout brand op een voorspelbare manier met een constante inbrandingssnelheid wat positief is voor beoordeling van de constructie na een brand.

Een milieuvriendelijke keuze. Gelamineerd hout wordt vervaardigt uit een vernieuwbare grondstof en geproduceert via een energiezuinig fabricatieproces met minimale milieubelasting. Het materiaal maakt onderdeel uit van een natuurlijke kringloop waarbij CO2 wordt opgeslagen tijdens de gehele levensloop. Gelamineerd hout kan geleverd worden met zowel PEFC®- als FSC®-certificering (FSC-C107490).