Hieronymuserf Utrecht 2018-06-05T16:14:25+00:00

Project Description

Nine single family houses in the centre of Utrecht

Architect: Studio Plus Architecten

Client: Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling BV

Location: Utrecht

Structure: CLT walls, – floors and – roofs

This project consists of a design of nine single family houses in the centre of Utrecht. Each house has three floors and attached rooms on the ground floor. Stability is gained in diaphragm action in all walls, floors and roofs. The strength of CLT is shown that each part in the structure has a role in the overall stability making forces rather low and very efficient in connection design. The result is a very attractive and modern design for an urban single family house. Full flexibility in plan design and transportation of installations is taking into account in the structural design in order to have the possibility to upgrade the mechanical services in the future.