Nieuwbouw basisschool De Wissel te Utrecht in gebruik

In opdracht van GPO-WN heeft Solid Timber de houten hoofddraagconstructie verzorgt voor de uitbreiding van de Gereformeerde basisschool De Wissel te Utrecht.

Deze uitbreiding bestaat uit de toevoeging van 3 extra klaslokalen en een nieuwe entree in aansluiting op de bestaande structuur. Aan de binnenzijde van de lokalen is er bewust voor gekozen om de massief houten CLT oppervlakken van de wanden en het plafond volledig in het zicht te houden. De natuurlijke vocht accumulerende werking van het hout kan hierdoor optimaal worden benut om bij te dragen aan een gereguleerde luchtvochtigheid, waardoor de kans op hoofdpijn, concentratieverlies en droge ogen van de leerlingen tot een absoluut minimum kan worden beperkt.

De aanbouw van deze leslokalen betreft ook een pilot project vanuit GPO-WN om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te bouwen in de directe leer- en werkomgeving van de kinderen.

De bouw is gerealiseerd van juli t/m september 2017, waarbij de montage van het houten casco ca. 3 dagen in beslag heeft genomen inclusief lossen van de panelen.

Fotograaf: Ossip van Duivenbode – www.ossip.nl

Opdrachtgever: GPO-WN

Architect: Sineth Building maintenance

Constructeur staalconstructie: Pensera

Constructeur houtconstructie: Solid Timber

Aannemer: Middelwateringbouw

2018-06-05T16:20:17+00:00