Hieronymuserf Utrecht 2018-06-05T16:14:25+00:00

Project Description

Negen stadswoningen in het centrum van Utrecht

Architect: Studio Plus Architecten

Opdrachtgever: Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling BV

Location: Utrecht

Constructie: CLT wanden, – vloeren and – daken

Dit project bestaat uit een constructief ontwerp voor negen stadswoningen in het centrum van Utrecht. Iedere woning heeft drie vloeren met op de begane grond twee bijgebouwen. De stabiliteit wordt verkregen door middel van schijfwerking in alle wanden, vloeren en daken. De positieve eigenschappen van CLT komen hierbij naar voren doordat ieder CLT element een constructieve bijdrage levert wat relatief kleine krachten in de elementen geeft en daarmee zeer efficiënte verbindingen. Het resultaat is een zeer aantrekkelijk modern ontwerp voor een stadswoning. In het constructief ontwerp is rekening gehouden met volledige flexibiliteit van de plattegrondindeling in combinatie met het verslepen van installaties, zodat ook eventueel in de toekomst de installaties geüpgrade kunnen worden.