Public domain image, royalty free stock photo from www.public-domain-image.com

"Solid Timber...

...because the way we build is in our nature!"

Visie_01
Martinsons_02

Puur Bedrijf

//Puur Bedrijf
Puur Bedrijf 2018-09-05T16:15:12+00:00

“Solid Timber…

Solid Timber werkt als importeur op de Nederlandse markt voor de Zweedse houtproducent en –leverancier Martinsons. Dit betekent dat wij optreden als communicerende schakel tussen u als klant en de leverancier voor uw producten en diensten, Martinsons. Solid Timber heeft een nauwe band met Martinsons waarbij jarenlange ervaring op het gebied van vooruitstrevende houtconstructies en korte communicatielijnen waardevolle kenmerken zijn voor een succesvolle samenwerking.

Lees hier meer over de visie en het bedrijf Martinsons.

…want de wijze van bouwen zit in onze natuur!”

Onze genen. Van oudsher heeft de mens altijd met natuurlijke materialen gebouwd, die voor handen waren vanuit de directe omgeving. Hout was hierbij het voornaamste bouwmateriaal vanwege de beschikbaarheid en eenvoudige bewerking. Tegenwoordig wordt hout nog steeds toegepast als bouwmateriaal vanwege de positieve materiaaleigenschappen als het lage eigengewicht, eenvoudige constructieprincipes, uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen en het prettige leefcomfort. Kortom bouwen met hout zit in onze genen.

Onze natuur. Vroeger leefden we vooral buitenshuis en daardoor dichter bij de natuur. Tegenwoordig brengen we de meeste tijd door in een binnenklimaat omgeven door kunstmatige materialen zoals beton, staal en kunststoffen. Onderzoeken tonen aan dat een natuurlijke leefomgeving een positieve invloed heeft op onze gezondheid en welzijn. Duurzame gebouwen in hout brengen ons terug naar onze natuur.

Onze omgeving. Hout is het enige bouwmateriaal dat beschikbaar is als een hernieuwbare grondstof. Zolang we goed voor onze bossen zorgen, zal dit bouwmateriaal altijd voor handen blijven. Hout slaat CO2 op, heeft de laagste uitstoot van broeikasgassen tijdens de productie in vergelijking met andere bouwmaterialen en is volledig recyclebaar. De manier hoe we kunnen bouwen is in onze natuurlijke omgeving te vinden.

Wij zijn Solid

MSc. ARD-JAN LOOTENSArchitect
1985, NEDERLAND

Ard-Jan Lootens is architect en mede-oprichter van Solid Timber.

Hij studeerde bouwkunde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle, met afstudeerrichting ‘Architectuur’ en ‘Constructie’.

In 2007 studeerde hij af, samen met Bas, op een onderzoek naar meerlaagse houtbouw aan de Technische Universiteit van Luleå in Zweden. Voor dit onderzoek ontvingen zij een eervolle vermelding als inzending van de WoodChallenge 2007.

Vanaf 2008 studeerde hij duaal aan de Technische Universiteit Delft en ontving daarvoor in 2013 zijn Master ‘Architecture, Urbanism and Building Sciences’. Het afstudeerproject was het ontwerp van een nieuw hoofdkantoor voor ‘The Environmental Council of the United Nations’ in New York en bestond uit het ontwerp en de studie naar een kantoortoren van 100 meter met een hoofddraagconstructie in hout.

Van 2008 tot 2013 werkte hij naast zijn Master studie bij architectenbureau Powerhouse Company in Rotterdam als bouwkundig tekenaar en assistent ontwerper.

Vanaf 2013 werkt hij bij architectenbureau Powerhouse Company in Rotterdam als architect en projectleider.

In 2014 richtte hij Solid Timber op, met een vestiging in Utrecht en Skellefteå.

MSc. BAS BOELLAARDConstructief Ontwerper
1984, NEDERLAND

Bas Boellaard is constructief ontwerper en mede-oprichter van Solid Timber.

Hij studeerde bouwkunde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle, met de afstudeerrichtingen ‘Constructie ‘en ‘Bouwcomponenten’.

In 2007 studeerde hij af, samen met Ard-Jan, op een onderzoek naar meerlaagse houtbouw aan de Technische Universiteit van Luleå in Zweden. Voor dit onderzoek ontvingen zij een eervolle vermelding als inzending van de WoodChallenge 2007.

Vanaf 2008 studeerde hij duaal aan de Technische Universiteit Eindhoven en ontving daarvoor in 2012 zijn Master ‘Structural Design’ met als afstudeerproject een ontwerp voor een hoofddraagconstructie in hout van een 20 verdiepingen gebouw. Dit project werd uitgevoerd aan de Napier University in Edinburgh en het onderzoeksinstituut SP Trä in Skellefteå, Zweden.

Van 2008 tot 2011 werkte hij naast zijn Master studie bij constructief adviesbureau Breed Integrated Design in Den Haag als constructief tekenaar.

Vanaf 2012 werkt hij bij de Zweedse houtproducent Martinsons in Skellefteå als constructief ontwerper en projectleider.

In 2014 richtte hij Solid Timber op met een vestiging in Utrecht en Skellefteå.