Productie_03_LR
Grondstof_01
Martinsons_02

Puur Materiaal

//Puur Materiaal
Puur Materiaal 2018-06-08T22:33:53+00:00

Een pure grondstof

Onze houtproducten worden uitsluitend geproduceerd uit duurzaam en gecontroleerd bosbeheer. Alle productielocaties van Martinsons zij gecertificeerd volgens aan de strenge PEFC normen. De PEFC norm certificeert de duurzaamheid van de producten van Martinsons, van grondstof tot eindproduct. Het gebruik van hout uit enkel duurzaam beheerde bossen en het bijbehorende productieproces worden regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke externe partijen.

Afval = energie

Tijdens de productieprocessen van onze houtproducten wordt geen afval geproduceerd. Dit betekent dat er 100% gebruik wordt gemaakt van de grondstof hout. Na de levering van de grondstof verwerkt Martinsons deze tot gezaagd hout, massief houten panelen, gelamineerd hout en kruislings-gelamineerd hout. Afvalhout als bijproducten van de productie zoals schors, reststukken, houtsnippers, zaagsel en houtkrullen worden verwerkt tot biobrandstoffen in de vorm van pellets en briketten of omgezet in klimaatneutrale thermische energie. De gevormde biomassa geeft de benodigde energie voor de productie in de fabrieken. Op deze manier hoeft geen alternatieve energie gebruikt te worden en is klimaat-neutraal produceren mogelijk. Vanuit de grondstof zelf kunnen dus zowel de eindproducten als de benodigde energie worden verkregen.

Actieve klimaatbescherming

Het toepassen van hout in gebouwen biedt een dubbele bescherming van het klimaat. In de eerste plaats wordt CO2 uit de atmosfeer opgeslagen in het bouwmateriaal hout. Tijdens de jonge jaren van een boom wordt de meeste CO2 opgeslagen, daardoor heeft een actief bosbeleid een positief effect op het milieu. Ten tweede vervangt het bouwmateriaal hout de traditionele bouwmaterialen als staal en beton, die fossiele brandstoffen voor hun productie nodig hebben.