Bygdsiljum_01_LR
Productie_02_LR
Faro_01_LR

Puur Product

//Puur Product
Puur Product 2018-06-08T22:34:39+00:00

Feiten & cijfers

Jaar van oprichting

Jaaromzet

Werknemers

Productiecapaciteit

Werkzaamheden

Website

1929

1,4 miljard SEK (ca 150 miljoen Euro)

ca 430

470 000 m³ (200 000 m³ vuren en 270 000 m³ grenen)

zagerij, gezaagde houtproducten, bouwsystemen en bruggen

www.martinsons.se

Martinsons – ontwikkeling en innovatie

Een innovatieve drijfveer. Innovatie loopt als een rode draad door de historie van Martinsons. Karl Martinson – de grondlegger van het bedrijf – innoveerde door de eerste mobiele zagerij aan te schaffen en innovatie van vandaag toont zich bijvoorbeeld in de vorm van marktleidende houtconstructies binnen de dochteronderneming Byggsystem. Het vermogen om nieuwe ideeën te genereren en de innovatieve drijfveer waren belangrijke factoren in de beginjaren van het bedrijf en zijn hedendaags nog steeds aanwezig in hun hoogste graad.

Het lef om te vertrouwen op nieuwe ideeën. Maar als men niet durft in te zetten op innovaties en deze de kans te geven te laten ontwikkelen dan is deze drijfveer niet veel waard. Eén van de sterktes van het bedrijf zijn het lef en het vermogen om te vertrouwen op nieuwe ideeën. Een voorbeeld hiervan is toen men in de zestiger jaren vroegtijdig de potentie zag van gelamineerd hout en het bedrijf een eigen fabriek bouwde voor de productie hiervan. Vandaag is Martinsons Zwedens grootste producent van gelamineerd hout. Het is deze moed die het bedrijf tegen de stroom in deed gaan in tijden van economische recessie door nieuwe investeringen te doen in plaats van over te gaan op saneringen.

Een natuurlijk deel van de toekomst. De visie van Martinsons wordt aangeduidt als typisch Noord-Zweeds. Een authentieke ‘down-to-earth’ houding die zaken doen vereenvoudigen en vertrouwen schept bij de klanten, gecombineerd met een gezonde dosis koppigheid en een sterke wil om te slagen kenmerkend voor de Noord-Zweden. De competieve instelling die aanwezig is binnen Martinsons zorgt er voor dat men zich niet tevredenstelt door het volgen van ontwikkelingen en nieuwe technieken in de houtverwerking, maar daar juist zelf onderdeel van wil uitmaken door hier een leidende rol in te nemen. Dit als een natuurlijk deel van de toekomst.

Martinsons – milieubeleid

De werkzaamheden binnen Martinsons zijn geïnspireerd op de mogelijkheid om bij te kunnen dragen aan een beter milieu en het is de overtuiging binnen het bedrijf dat dit ideaal in het middelpunt dient te staan van alle bedrijfsactiviteiten. Het Martinsons milieubeleid tijdens de productie van houtproducten is pro-actief en gericht op het verminderen van milieubelasting waarbij eisen vanuit milieuwetten het minimale niveau is. Martinsons is verbonden aan het PFE keurmerk waarbij energieverbruik tijdens de productie bijgehouden wordt en maatregelen doorgevoerd worden welke leiden tot efficiënter energieverbruik. De houtverwerkingsindustrie is veeleisend op het gebied van energie. Een belangrijk onderdeel van het Martinsons milieubeleid is het gebruik van de meest milieuvriendelijke vorm van energie; biomassa verkregen vanuit eigen productie. Zeventig procent van de totale energiebehoefte wordt verkregen via de afvalproducten vanuit de fabrieken. De overtuiging binnen het bedrijf is dat dit milieubeleid en de hoge kwaliteitsnormen tijdens de productie belangrijke aspecten zijn voor de klantrelaties. Klanten kunnen er zeker van zijn dat de geleverde producten vervaardigd zijn op een manier die impact op het milieu minimaliseren – iets wat het bedrijf van hoge waarde acht naar de klant toe.

Martinsons – kwaliteit

De houtproducten vinden hun oorsprong in de Noord-Zweedse bossen. Het koude klimaat zorgt voor langzaam groeiende naaldbomen wat resulteert in een hoge kwaliteit hout met goede eigenschappen voor bouwkundige toepassingen zoals sterkte, vormstabiliteit en duurzaamheid. Alle producten zijn FSC® Mix gecertificeerd wat garandeert dat gestreeft wordt naar het aan de eisen voldoen van duurzame bosbouw en traceerbaarheid van de grondstoffen. Volledige certificaten zijn hier te downloaden.

Martinsons – productie

Martinsons’ ultra-moderne zagerijen vormen de basis voor alle werkzaamheden binnen de hoofdonderneming. De zagerijen in Bygdsiljum, Hällnäs en Kroksjön – allen gelegen in de provincie Västerbotten – produceren tezamen jaarlijks 470 000 m³ aan hout, wat onderverdeeld is in gezaagd hout, gelamineerd hout, CLT en overige bouwproducten en componenten voor de meubelindustrie. In het afgelopen decennium zijn in de drie zagerijen voor een totaalbedrag van 500 miljoen SEK (ca 50 miljoen Euro) investeringen gedaan om zowel een hoge productiecapaciteit als een hoge kwaliteit te kunnen waarborgen.

 

Fabriek Bygdsiljum

 

Fabriek Hällnäs

 

Fabriek Kroksjön